Dark Play je príbehom o slepých cestách počítačovej komunikácie

30.08.2011 Nitra

Nitra 30. augusta (TASR) – Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre bude aj v novej sezóne pokračovať v projekte Ty kokso určenom pre tínedžerov. Širšie koncipovaný seriál predstavení hovorí o problémoch a témach dnešnej mládeže. Okrem živého jazyka, aktuálnosti témy, obraznosti a neošúchanej štruktúry hry, prináša aj možnosť priamych stretnutí psychológa s mladými divákmi po jednotlivých predstaveniach. Po minuloročnej inscenácii Lavv bude mať 9. septembra premiéru hra Dark Play.

Kým Lavv bolo predstavením o dospievaní, sexe, láske a problémoch vo vzťahoch s kamarátmi, rodičmi a autoritami, Dark Play je príbehom o manipulácii s virtuálnou realitou, súboji pravej skutočnosti a falošnej IT ilúzie a slepých cestách počítačovej komunikácie.

Hlavným hrdinom hry je štrnásťročný cynický a všetkým pohŕdajúci tínedžer Nick. Surfuje po internete a hľadá si naivné stvorenia, ktoré by sa mohli stať obeťou jeho „temnej hry“. „Hry, v ktorej len jeden z hráčov pozná jej pravidlá. A navyše ten, ktorý sa stane obeťou, ani netuší, že sa stal súčasťou nejakej hry. Nedobrovoľným hráčom tejto hry sa stane Adam. Dôverčivý mladík, ktorý si na chate hľadá dievča, do ktorého by sa mohol zamilovať. Láska figurujúca v Adamovom profile, je tým slovom, ktoré Nicka vyprovokuje k akcii. Vytvorí postavu dievčaťa menom Rachel a s Adamom sa niekoľko dní stretáva na chate. Jednoducho ho namotáva a kráľovsky sa zabáva. Chce svoj príbeh, temnú hru, priviesť k životu a dokonalosti,“ hovorí o inscenácii Dušan Nevín z DAB.

Podľa jeho slov má inscenácia ambíciu osloviť predovšetkým mladého diváka. „Blízkosťou a aktuálnosťou témy, spontánnou uvoľnenosťou a neformálnou otvorenosťou chce hovoriť o dnešných problémoch. Ich pomenovaním, demýtizovaním a priamou komunikáciou na ne nielen vhodne upozorniť, ale im aj predchádzať,“ dodáva.
 

Vyberte región